• English (UK)
Menu

Az otthon fogyatékos felnőttek számára biztosít teljes körű ellátást. A 15, fürdőszobával ellátott szoba közül 4 kerekes székes használatra is alkalmas. Az intézmény rendelkezik a működéséhez szükséges konyhával, közösségi és terápiás helyiségekkel, két teakonyhával, torna teremmel, mosodával. A létesítményhez 3200 nm park tartozik.

Az Intézmény ellátottai rendszeresen részt vesznek művészetterápiás foglalkozásokon. Néptánc  és visszajátszó improvizációs technikával, egyéb kreativitást fejlesztő foglalkozásokkal segítjük mindennapjaikat, konfliktuskezelésüket, társadalmi integrációjukat.

A Regens Wagner Intézmény gyógypedagógiai eszközei, módszerei elsősorban a habilitációra irányulnak. Ápoló- gondozó, egészségmegőrző munkánk kapcsolódik a fejlesztő, gyógypedagógiai és terápiás ellátáshoz. Teljes ellátás keretében gondoskodunk a felnőtt fogyatékkal élő személyekről, akik hosszú távú életközösségben élnek nálunk.

A fogyatékos személy számára az állapotának megfelelő önállóság és döntési lehetőség, az autonómia elve életének szinte bármely aspektusában biztosított. Arra törekszünk, hogy biztonságot és családias hangulatot teremtsünk. Az ápolási és gondozási tevékenység, valamint a foglalkoztatás során figyelembe vesszük az egyén személyes képességeit, igényeit, korlátait és olyan egyénre szabott gondozást nyújtunk, amely során személyisége kibontakozhat.

Időjárás